Svenska Mästerskapen i westernridning 12 - 15 juli 2018  är inställd!                                                                                                       

Westernsveriges SM-grupp har tagit ett gemensamt beslut att inte driva årets SM då det vid sista anmälningsdatum var för få anmälda.

Vi beklagar verkligen att satsningen som WS, SM-grupp gjorde, inte höll ända till genomförandet. Det var inte anmälningar nog att driva klasserna där det inte heller hade blivit kval i några klasser utan bara finaler. Alla klasser/grenar hade inte gått att genomföra med SM-status efter den proposition som WS hade lagt.
Vi hade inte heller kunnat försvara den kostnad det skulle innebära för de anmälda ryttarna då boxavgiften skulle ha varit densamma även om tävlingen bara skulle ha ridits lördag till söndag.
 

SM 6-12 Juli 2017 på Axvalla

Madde “Ninni” Frykman och Mr Johnny Tender blev totala klubbmästare på SbyWR´s
tävlingar den 3-4 september.

Ursäkta att det har dröjt men här kommer vinnarna av presentkortet som Wru fick till sin tävling AWG. Elin Nes och Michaela Paldin är vinnarna som delar på vinsten! 

Foto: Siiri Svensson

Nu har vi delat ut ert sponsorpris, detta under SWR KM på Jultorp Ranch idag 27/8.
Vinnaren är Elin Pihlblad,25 år. Hon tävlade sin absolut första westerntävling idag och blev årets Rookie! Hästen heter Freja och är en korsning quarter/knabstruper på 1.5 år. Hon tävlade trail in hand med en 3:e placering KM och i showmanship at halter fick hon 2:a placering i KM.

SM 11-16 otober 2016 Axvalla, Skara

1;a vinnaren av SM presentkort:
Den 13/8 på FrsW Agria western cup, Isaksbo gård, Avesta. Klass 1 Showmanship at halter C + AWC , vanns av Nathalie Andersson med Little Quixote Bear.
Tack för sponsringen/Ida Hölke, sekreterare.

PRESENTKORT!
Önskemål om presentkort har börjat komma in och först ut är:
Swedish Western Riders som kommer att dela ut ett presentkort på gratis inträde inder hela SM för 2 personer på sitt KM 2016.
Nästa klubb ärSbyWR ( Strängnäsbygdens Western Riders) till sin
D – B tävling på Näsbyholm den 3 – 4 september.
Tredje klubb är: Vi i Folkärna Ridsällskap Western är en liten förening som önskar bli sponsrade med presentkort till den sista deltävlingen i Agria Western Cup. Denna tävling kommer att äga rum den 13/8 på Isaksbo, Avesta.
Fjärde klubb: Western Riders Uppland. Skulle väldigt gärna vilja ha ett presentkort med gratis inträde. och det presentkortet passar ju perfekt som pris i någon av klasserna! 
Femte klubb: WRX skulle bli jätteglada om ni vill sponsra oss med presentkort till vår tävling WRX Hälsinge Västern (E-D) som hålls i Ockelbo den 17 september.
Sjätte klubb: Crossroad Westernriders önskar ta del av ert erbjudande att få ett presentkort för två under hela SM.
Presentkortet kommer vi kommer att lotta ut på vårat KM 27 augusti.
Tack på förhand/Christel Svensson Ordf Crossroad Westernriders
Sjunde klubb: Vi i Dala Western Riders vill gärna ha ett presentkort (på inträde till SM) till vårt KM som är den 10/9. Mvh Lillemor Larsson
Åttonde klubb: Western Ryttarna i Skåne (WRIS) som kommer att lotta ut det till sina medlemmar då dom är medlemmar i Western Sverige.
Nionde klubb: Snapphanebygdens Westernryttare SbWR som också dom håller till i Skåne, dom kommer liksomWRIS att lotta ut kortet med fritt inträde bland sina medlemmar.
Tionde klubb: EWR har vår hösttävling den 17/9 i Blekinge och vi har slagit samman vår Hösttävling, KM samt finalen på Western Allsvenskan. Givetvis så kommer vi att sända bild på ekipaget som vinner dessa och speakern kommer att promota SM .

Domare under SM är:
Susanne Haug och Sylvia Katshker båda är mycket välrenommerade domare och innehar kort för AQHA; APHA, NSBA, NRHA.
Susanne Haug har även kort i NRCHA & NCHA
 

SM 6-11 oktober 2015 Axvalla.

Vi i SM gruppen tackar alla er som var med och bidrog till att SM 2014 blev en bra och rolig tävling. Tävlande, åskådare, utställare och inte minst alla fantastiska funktionärer.
Planeringen för 2015 går framåt. Håll utkik här och hör gärna av er.

Vi vill gärna ha kontakt med en eller två personer som brinner och vill engagera sig för att förbättra förutsättningarna för Pole & Barrel.
Vi söker två som vill prata roping, en person som vill göra sig till talesperson för cuttingen, liksom en för all around klasser, en för Cowhorse och till sist en för Penning och sorting.

Vi behöver er input och er expertis för att kunna besluta vad vi skall göra för att göra SM till en bra upplevelse för just era klasser.

Så lite nyheter inför SM 2015, vi har fått nöjet att mötas med Karin P som lovat hjälpa oss att bli bättre på att arrangera klasser för Pole Bending och Barrel Race.
Vi har bla. diskuterat upplägg, mått, underlag, hur vi lockar ryttare och ger dom de bästa förutsättning vi kan för att dom skall kunna bjuda på bra prestationer.
Karin har lovat att finnas med oss hela året och även under tävlingen, vilket vi är väldigt glada och tacksamma för. Dessutom vill vi passa på att tacka övriga pole & barrel kunniga för den input ni gett Karin innan mötet. Tillsammans är ordet, TACK!

Årets första önskemål inför 2015 års SM är att vi tittar över musiken i Pole & Barrel klasserna.
Vi skall titta över alla musik så att den speglar klassen och dess prestationer...och javisst skall det vara Country.