SM i Westernridning  2016, summering

Så var även detta SM avklarat. Och personligen (Monica) så ser jag detta som det bästa jag varit med på hittills faktiskt.
Vi hade en fantastisk personal, med Catharina Palmqvist och Pia Thomson i spetsen tillsammans med Sari Zetterblad, Suzanna Karlsen, Marianne Stene, Anita Andersson, Stig Andersson, Siiri Svensson, Eva Nilsson, Johanna, Elin, Tobias Aldengran, Klas Henriksson, Marit Elmhagen, Maria, Josefin Hedstrand med kompisar, Mikael Davidsson, Jeanette Davidsson, Mikael Rumler, Kicki Rumler, Bohus Ropers, Kinna Ropers, Thomas Lindgren, Kenny Green Pettersson, Elin Selling, Kent Bogestav, plus flera ev er som jag tyvärr inte vet namnet på bla våra fina små prisutdelerskor.

När det sedan gällde kor, och alla koklasser hade vi två naturkrafter som själva tog ett enormt ansvar på alla nivåer Magnus Gustafsson och Stig Lindstad. Vilka fantastiskta "gubbar" vi hade aldrig klarat det utan er och att så sent få ihop det hela,  ni är värda en stor eloge båda två. 

Vi är både glada och stolta över att ha erbjudit vår domarkompetens till alla klasser utom de två första på torsdagsmorgonen, dom satt med på Roping, Sorting, Penning, Barrel och Pole klasserna plus alla andra vilket har varit målet hela tiden. För er som har fb har kanske sett deras personliga reflektion efter ffa team penning kvalet och finalen. Dom var mycket imponerade av allas insats och överhuvudtaget vår behandlning av både våra hästar och våra kor.

Våra fantastiska utställare och sponsorer på plats: Back On Track, Highridge Western Gear, Western Horsemen, Spoil your horse, Accuhorsemat, Folksam, Larssons Lada, Top Vet, Mi Ritzen, Lucky Rider, CB trailcamp, Thomas Lindgren Lizoft AB, Ranchästar, Authentic Horse Communication. TACK!

Tack <3 Alla våra härliga,  duktiga tävlande med groomar och anhöriga och inte att förglömma vår suveräna engagerade publik, nästa år vill vi höra er ännu mer, högre och framför allt oftare! :)

Ja vi hade en del problem bla att en ropingryttare som inte fick tid på sitt första mkt bra kast vi är ledsna för det men vi löste det problemet. Nästa var att uträkningen för Ranch Sortingkvalet blev korrekt men min rapport till Catharina som skulle lägga in det i datorn blev fel, jag (monica) gav henne numren på startordning som lagnummer istället för det faktiska lagnumren men detta korrigerades omedelbart efter telsamtal från Ranch sorting deltagare som uppmärksammade felet så fort det publicerades.
Nästa problem var Cuttingen där vi hade hade för få anmälda för att köra en final och att en av deltagarna åkte hem för att den tyckte att korna var för dåliga.  
Problemet med att vi som arrangör och ni som ryttare skall i god tid veta vilka klasser som blir finalklasser måste vi lösa till nästa gång...vår lösning på det publiceras så fort vi har en lösning som vi tror fungerar för både er och oss.

Problemet med att fixa mat då vi fick en sen avbokning av både SM och September rundown precis innan SR av Smoking Barrel BBQ löstes av Catharina, då vi fick dit Rullande restauranger vilket fungerade hjälpligt men något vi måste se till att förbättra till nästa år dessutom var dom som stod under helgen dyra.  

Tyvärr fick också Vompa som skulle vara i sekretariatet tvungen att stanna hemma och jobba istället för att hjälpa Catta i sekretariatet. En plats som är nästan omöjlig att fylla, detta gav Catta en övermäktig arbetsbörda som försenade resultatrapporteringen för de separata klasserna till förmån för startlistor och finalist rapport.

Så alla problem avhjälptes och vi hoppas de flesta som var på plats var nöjda och glada med vad vi erbjöd och kunde tävla om de fina SM medaljerna på bra och lika villkor där vi kunde kora de bästa i varje klass till Svenska Mästare.

Vi hade i år knappt 130 hästar på plats och dessa gjorde knappt 600 starter mot 170 hästar och 700 starter 2015. 130 häst 2014, 172 hästar 2013 och 185 hästar 2012.
Största klassen var Reiningen och efter den kom Ranch Ridingen. Vi hade ungefär lika många finaler som 2016 dvs knappt 30 st. Vi avände 75 st kor och tävlingen varade i 5 dagar.

Tack för i år och på återseende i Juli 2017 ..närmare bestämt 5-12 Juli på Axevalla.  

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter